Sluiten | Afdrukken...

Inleiding

Debora van Westen (1970-2021) was een gewaardeerde moeder, gepassioneerde kunstenares en liefdevolle pedagogisch medewerker.

Met dankbaarheid herinneren wij Debora.

Biografie

Naast VWO en HBO Pedagogiek heeft Debora van Westen de opleiding Reproductietekenen aan het Grafisch Lyceum te Utrecht afgerond.
In het begin van haar carrière heeft ze gewerkt voor enkele kindertijdschriften.
Daarnaast maakte zij een groot aantal schilderijen waarin haar liefde voor Israël en de natuur naar voren komt.
Verder heeft ze ook veel portretten gemaakt van kinderen en volwassenen.
Vanaf 2008 werkte Debora weer aan illustraties voor kinderboeken.


Uitgelicht werk

In 2017 heeft Debora de illustraties mogen maken voor het prentenboekje 'Bijzonder' van Henriëtte Brethouwer van Lighthouse Sports Foundation. Het thema is dat elk mens bijzonder gemaakt is, ook gehandicapte kinderen.
In 2018 zijn er twee boekjes uitgebracht voor kinderen over de Bijbelse Feesten met tekeningen van Debora (zie Facebookpagina "Vier je mee?"
In 2019 heeft Debora een schilderij gemaakt na een bezoek aan Auschwitz, het heet "Highways to life/Ani ma'amin: Adonai is faithful for His people, also for them who sleep in the dust."
In 2020 heeft Debora de cover geschilderd voor de kinder CD van Christian Verwoerd over de Bijbelse Feesten "Vier je mee?"
In 2021 heeft Debora illustraties gemaakt voor een Doeboek voor kinderen over de Bijbelse Feesten; 'Hé, wil je meedoen?' een project van Evert en Tineke van Balen.


Techniek

Schilderijen maakte Debora vaak in olieverf met een onderschildering van acryl. Soms werkte ze bij het vrije werk met acrylverf en collage. Wat betreft illustraties is de materiaalkeuze breed: aquarel, acryl of pentekening wat soms bewerkt werd op de computer.